Tulosta resepti

Lihapullat maistuvat kaiken ikäisille ja miksipä ei piirakankin muodossa. Herkkutilan lihapullapiirakka valmistuu nopeasti ja on maistuva herkku niin evääksi, juhliin kuin lounaaksikin.

Herkkutilan lihapullapiirakka

Ainekset

1 valmis piirakkataikina (pakaste, 400 g)

Täyte

1 pss kypsiä pakastelihapullia (n. 300 g)

1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuina

300 g Herkkutilan Kermajuustoa

2 dl ruokakermaa

2 kanamunaa

1–2 tl kuivattua oreganoa

mustapippuria

Valmistus

  • Sulata piirakkataikina ohjeen mukaan. Kaulitse (26–28cm) piirakkavuoan kokoiseksi ja nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  • Nosta vuoka leivinpaperilla vuoratulle pellille ja asettele jäiset lihapullat vuoan ympärille uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa ja lihapullia 200 asteisessa uunissa 10–15 min.
  • Raasta Herkkutilan kermajuusto karkeaksi raasteeksi. Vatkaa ruokakerma ja kananmunat sekaisin, mausta oreganolla ja mustapippurilla.
  • Ripottele esipaistetun pohjan päälle ensin ohut kerros juustoraastetta. Nostele lihapullat sen päälle tasaisesti ja ripottele väleihin tomaatit. Ripottele päälle ja väleihin loppu juustoraaste. Kaada kerma-munaseos piirakan päälle tasaisesti, paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. kunnes pinta on kullanruskea.

 

Tarjoile lämpimänä

Vinkit

Tarkista pohjataikinan ja lihapullien paketin kyljestä ohjeet ja muuta esipaistoaikaa tai lämpötilaa ohjeen mukaan.

Kokeile myös kasvis(pakaste)pullia!

 

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan lihapullapiirakan resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen

 

Tulosta resepti