Herkkutilan juustot valmistetaan Euroopan perinteisissä juustomaissa. Juustoja tuodaan Suomen pakkaamolle Saksasta, Alankomaista, Iso-Britanniasta ja Irlannista. Suomalainen juustokulttuuri on peruja Hansaliiton ajoilta, sillä silloisen kaupankäynnin myötä Suomeenkin rantautui juustonvalmistuksen käsityöläisperinne.
Suomessa syödyistä juustoista noin puolet tuodaan ulkomailta ja valtaosa Suomeen tuodusta maidosta tuodaan juustoissa. Suomeen tuoduista juustoista iso osa tulee Saksasta.
Herkkutilan juustot on otettu mukaan valikoimiin tarkkojen maistelujen jälkeen. Joissakin juustoissa valmistusmaa voi vaihdella, ja Herkkutilan juuston alkuperämaan löydät aina takaetiketistä.
Saksassa valmistetaan jopa 150 erilaista juustoa. Saksasta Herkkutilan juustoista tulevat:
Herkkutilan Gouda -juustoviipaleet
Herkkutilan Emmental -juustoviipaleet
Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleet
Herkkutilan Kerma -juustoviipaleet
Herkkutilan Edam -juustoviipaleet
Sekä alankomaalaisten omintakeisesta huumorintajusta että maan pitkästä juustokulttuurista kertoo hollantilaisten itsestään käyttämä lempinimi: juustopää.
Alankomaista Herkkutilan juustoista tuodaan:
Herkkutilan Gouda 16% – juustoviipaleet
Herkkutilan Emmental -juustoviipaleet
Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleet
Aito ja alkuperäinen cheddar valmistetaan Englannissa, ja on juustolajina yksi maailman vanhimpia. Cheddarin historia ulottuu jopa 1100-luvulle saakka. Cheddar on saanut nimensä Somersetissä sijaitsevan Cheddar-kylän mukaan.
Herkkutilan Cheddar -juustoviipaleet tuodaan Iso-Britanniasta tai Irlannista. Herkkutilan juustot tunnistat juustohyllyllä violetista väristä.
Tutustu myös erikois-, luomu– ja savujuustoihimme.