Tulosta resepti

Luitko blogikirjoituksemme, jossa kerrottiin muun muassa oluiden olevan juustojen kanssa oiva yhdistelmä? Olut ja juusto ovat toisiaan täydentävä makupari myös keiton muodossa!

Herkkutilan Gouda-olutkeitto valmistuu helposti: ruskista sipulit ja jauhot ja lisää joukkoon muut ainekset. Mainio ruokalaji esimerkiksi tämän vuoden Octoberfestien juhlistamiseen!

Herkkutilan Gouda-olutkeitto

Ainekset

  • 1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 (kelta)sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1,5–2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tlk/pullo vaaleaa lager-olutta (0,33l)
  • 1–2 tl dijonsinappia
  • 2 dl kermaa
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • 250 g Herkkutilan Gouda-viipaleita (1/2 pkt)
  • muutama timjamin oksa tai 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa
  • tarjoiluun rapeaksi paistettua pekonia ja paahdettua leipää

Valmistus

  • Kuullota sipulit ja timjami öljyssä ja voissa läpikuultaviksi.
  • Lisää jauhot ja anna niiden kypsyä hetken. Jos pidät paksummasta keitosta, lisää jauhojen määrää 0,5–1 rkl. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen olut ja kiehauta koko ajan sekoittaen.

Kuullota sipulit, lisää jauhot ja huoneenlämpöinen olut

  • Lisää kerma ja liemi ja mausta dijon-sinapilla. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Nosta kattila pois liedeltä ja lisää Herkkutilan Gouda-viipaleet yksitellen, aina välillä sekoitellen. Herkkutilan Gouda-viipaleet sulavat nopeasti ilman hienontamista tai raastamista. Juusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön valmiiksi, kun aloittaa keiton teon.

Juuston lisäys gouda-olutkeittoon

  • Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna keitto uudelleen, älä enää keitä. Tarkista suola ennen tarjoilua.

 

Tarjoile pekonimurun ja paahdetun leivän kanssa.

Tarjoile gouda-olutkeitto pekonimurun ja paahdetun leivän kanssa.

Vinkit

✔ Saat keitosta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta olutta ja suurustamiseen vaaleaa maissitärkkelystä.

✔ Jos haluat keittoon enemmän pekonin makua, paista pekonit kattilassa ensin ja käytä pekonista irronnutta rasvaa sipulin kuullotukseen.

 

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan Gouda-olutkeiton resepti on Kaviaarista Arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen ja Facebookissa.

 

 

 

Tulosta resepti