Juustoinen pariisinperunavuoka on maistuva uuniruoka, joka tuo vaihtelua perinteisimpiin arkiruokiin. Tämän perunavuoan pääraaka-aineita ovat jauheliha, tuoreet herkkusienet, pariisinperunat sekä Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleet. Lisää joukkoon kermaa, puna- sekä valkosipulia, soijakastiketta, tuoretta persiljaa sekä mausteet, niin suussa sulavan herkullinen uuniruoka on taattu!
Herkkutilan juustoinen pariisinperunavuoka
(neljälle)
Ainekset
- 400 g jauhelihaa (naudan)
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 punasipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
- 2 dl kermaa
- ½ pakettia Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleita
- 400–500 g pariisinperunoita (pakaste)
- suolaa, mustapippuria
- (oliivi)öljyä, voita
Valmistus
- Viipaloi herkkusienet (putsaa ensin tarvittaessa). Hienonna punasipuli ja valkosipulia.
- Ruskista ensin sieniä öljyn ja voin seoksessa kuumalla pannulla, lisää loppuvaiheessa mukaan kuullottumaan punasipuli ja valkosipuli. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja siirrä seos pois pannulta odottamaan.
- Ruskista samalla pannulla jauheliha, lisää öljyä tarvittaessa.
- Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon sieni-sipuliseos, lehtipersiljan hienonnetut varret, soija ja kerma. Nosta pannu takaisin liedelle ja anna kerman kiehua muutama minuutti kasaan. Tarkista maku.
- Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleita yhdeksi kerrokseksi siten, että koko kastikekerros peittyy. Levitä juustokerroksen päälle jäiset pariisinperunat tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka uuniin (noudata käyttämiesi pariisinperunoiden paisto-ohjetta, 200–225°C) ja anna paistua, kunnes pariisinperunat kypsyvät kullanruskeiksi ja juustokerros sulaa valuvaksi (noin 20–30min).
Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarjoa heti!
Vinkit
Jos teet kastikkeen uuninkestävässä kasarissa, sitä ei tarvitse siirtää uunivuokaan, vaan voit lisätä juusto- ja perunakerroksen suoraan siihen.
Halutessasi valuvamman kastikkeen, lisää hiukan kerman määrää. Juustoisen kastikkeen ystävät voivat lisätä kerman lisäksi kastikkeeseen Herkkutilan sulatejuustoa!
Voit korvata jauhelihan kasvisproteiinilla halutessasi kasvisruokavalioon sopivan ruoan.
Riippuen käytetyistä pakasteperunoista, voit lisätä ripauksen suolaa myös niiden päälle ennen tai jälkeen paiston.
Herkkutilan juustoisen pariisinperunavuoan resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaaristaarkeen.