Tunnelmallisten juustohetkien sesonki on käynnissä parhaimmillaan!

Kun olet valinnut itsellesi illaksi mieleistä luettavaa tai katsottavaa, pitäisi vielä miettiä mitä juustoja hankkisit juustohetkeen. Päästä itsesi helpolla ja nappaa tästä vinkit Herkkutilan juustoviipaleista koottavaan juustotarjottimeen. Katso alta meidän ehdotus suosikkijuustosi makupariksi!

Herkkutilan Gouda – juusto, joka sopii moneen

Hollantilaisen kaupungin mukaan nimetty goudajuusto sopii voileivän lisäksi herkutteluun, leivontaan ja ruoanlaittoon. Monikäyttöinen gouda onkin Hollannin kuuluisin juusto.

Goudan maku ja muut ominaisuudet vaihtelevat paljon kypsytysasteen mukaan. Nuoren goudan maku on mieto ja rakenne pehmeähkö. Pitkään kypsytetty gouda on kova, hieman mureneva juusto, jossa on voimakkaan täyteläinen aromi.

Herkkutilan Gouda -juuston makupariksi sopii täydellisesti päärynä! Laita viipale juustoa ja päärynää voileipäkeksin päälle tai rullaa siivu päärynää Gouda-siivun sisälle.

Gouda -juuston makupariksi sopii täydellisesti päärynä.

Herkkutilan Edam – suomalaisten suosikkijuustolaatu

Herkkutilan Edam -juustoviipaleet maistuvat samalta kuin sen lausuminen tuntuu, pehmeältä. Miedon pehmeän makunsa takia tämä kypsytetty juusto maistuu parhaiten pienille lapsille ja on edelleen yksi myydyimpiä voileivän päälle käytettävistä juustoista.

Herkkutilan Edam -juuston makupariksi sopii uunissa paahdetut kirsikkatomaatit tai voileipäkeksi tomaattihillokkeella.

Edam -juuston makupariksi sopii uunissa paahdetut kirsikkatomaatit tai voileipäkeksi tomaattihillokkeella.

Herkkutilan Emmental – kuujuusto kaipaa makean makuparin

Maukkaat Herkkutilan Emmental -juustoviipaleet ovat aromaattinen makuelämys. Isoreikäinen ja täyteläinen juustoviipale sopii erinomaisesti mukaan juustotarjottimelle. Muista perinteisistä juustoista poiketen, emmentalin valmistusprosessiin kuuluu kaksi erilaista käymisvaihetta. Maitohappokäymisen ja suolauksen jälkeen juustoa kypsytetään jonkin aikaa matalassa, noin 10 °C lämpötilassa. Emmentalin maun voimakkuus riippuu kypsytysajasta.

Herkkutilan Emmental  -juustoviipaleet ovat oiva makupari omenan, saksanpähkinöiden ja hunajan kanssa! Nauti sellaisenaan tai kokoa esimerkiksi vaalean paahdetun ja voidellun leivän päälle.

Emmental -juustoviipaleet ovat oiva makupari omenan, saksanpähkinöiden ja hunajan kanssa!

Maasdam – makea juusto pähkinäisellä vivahteella

Makeat Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleet sopivat leivän päälle ja maistuvat viinirypäleiden kanssa. Jos haluat kokeilla jotakin erikoista ja raikasta, yhdistä Maasdam lemoncurdin kanssa! Nautiskele esimerkiksi paahdetun vaalean leivän kanssa.

Maasdam-juustoviipaleet sopivat leivän päälle ja maistuvat viinirypäleiden kanssa.

Herkkutilan kermajuusto – maistuu taatusti koko perheelle

Herkkutilan Kerma -juustoviipaleissa on mieto, mutta täyteläinen maku ja tuhti suutuntuma.

Herkkutilan Kerma -juustoviipaleen makua korostaa kotimainen metsien kulta, eli mustikka. Paahda ohut siivu maalaisleipää ja levitä päälle mustikkahilloketta sekä Herkkutilan kermajuustoa.

Kerma-juustoviipaleiden makua korostaa kotimainen metsien kulta, eli mustikka.

Luomu cheddar – hampurilaisista tutusta juustosta on moneen

Oletko kokeillut suklaan ja juuston yhdistelmää? Suklaan makeus ja sen hapokkuus tuo juustoista uusia aromeja esiin. Tumma suklaa, jonka kaakaopitoisuus on yli 70 % sopii oivasti esimerkiksi Herkkutilan luomu cheddar  -juustoviipaleiden kanssa. Ota kaveriksi mukaan avokadokuutioita tasoittamaan tumman suklaan voimakkuutta.

Suklaan makeus ja sen hapokkuus tuo juustoista uusia aromeja esiin.

Tulosta käyttöösi tasting-lomake juustoille. Lomakkeen avulla muistat, mitkä juustot ja niiden makuparit olet kokeillut. Lisäksi voit tehdä lomakkeeseen omat huomiot ja antaa arvostelut eri makuelämyksille!

Herkkutilan toivottaa kaikille suussa sulavia ja tunnelmallisia juustohetkiä!