Kyllä, oikein luit! Tuttu jäätee nousee täysin uuteen sfääriin kun muokkaat juoman Aasiassa supersuosioon nousseeksi juustoteeksi. Taiwanissa alun perin syntynyt juustojuoma on rantautunut jo Yhdysvaltoihin. Nähdäänkö tämä trendiherkku pian myös täällä meillä? Sitä odotellessa, tee se itse, ja aloita vaikka tällä helpolla reseptillä: Sulata pala kermajuustoa ja kaada joukkoon loraus maitoa. Lisää joukkoon kermavaahtoa ja ripaus suolaa. Juomaa maistaneet kertovat maun olevan todella hienovarainen sekoitus suolaista ja makeaa, nam! Nyt kipin kapin kehittelemään eri makuvariantteja omasta suosikkijuustostasi :)

Ja muistathan, että jäätee on myös mitä mainioin hellejuoma – se vie janon mennessään ja sopii mainiosti myös ruokajuomaksi. Juustovaahtoinen kruunu päässään se yltää varmasti ihan juhlajuomaksi asti!

Tutustu kermajuustoomme täällä


Sapakset nuo suomalaiset tapakset

Pienet suolapalat eli tapakset ovat kotoisin Andalusiasta. Paikallisissa viinibaareissa makkara-, leipä-, kinkku- tai juustoviipaleet aseteltiin viini- tai sherrylasin päälle suojaamaan juomaa hedelmäkärpäsiltä ja ilmassa leijuvalta hienolta hiekkapölyltä. Tapas tarkoittaakin suomeksi kantta.

Nyt nuo espanjalaiset pikkuherkut ovat saaneet suomalaiset serkkunsa, sapakset. Sapaksia löytyy jo monien ravintoloiden ruokalistoilta. Valikoimista löytyy niin lihaa, kalaa, kasviksia kuin juustojakin. Sapakset sopivat mainosti myös kesän juhliin tai ihan vain itselle naposteluherkuiksi. Tässä 100% stressitön ohje, johon tarvitset vain kolme raaka-ainetta: 1) ruisrouhe- tai saaristolaisleipää, 2) sinihomejuustoa ja 3) mansikoita. Ja näin se menee: Leikkaa leipä viipaleiksi ja jaa viipale 3-4 osaan koosta riippuen. Asettele leipäpalojen päälle pala sinihomejuustoa ja mansikka. Kiinnitä makuparit toisiinsa coctailtikulla. Valmista tuli jo :)

Tutustu sinihomejuustoihimme täällä

PS. Ja muistathan jälkiruoan ja viinin yhdistämisen perussäännön: Viini kannattaa olla hippusen makeampaa kuin tarjottava jälkiruoka, sillä muuten viinin maku ei pääse esille ja se maistuu ikävän hapokkaalle.

(Kuva: Pinterest)