Tulosta resepti

Juustoinen pariisinperunavuoka on maistuva uuniruoka, joka tuo vaihtelua perinteisimpiin arkiruokiin. Tämän perunavuoan pääraaka-aineita ovat jauheliha, tuoreet herkkusienet, pariisinperunat sekä Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleet. Lisää joukkoon kermaa, puna- sekä valkosipulia, soijakastiketta, tuoretta persiljaa sekä mausteet, niin suussa sulavan herkullinen uuniruoka on taattu!

Herkkutilan juustoinen pariisinperunavuoka

(neljälle)

Ainekset

  • 400 g jauhelihaa (naudan)
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 punasipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
  • 2 dl kermaa
  • ½ pakettia Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleita
  • 400–500 g pariisinperunoita (pakaste)
  • suolaa, mustapippuria
  • (oliivi)öljyä, voita

Valmistus

  • Viipaloi herkkusienet (putsaa ensin tarvittaessa). Hienonna punasipuli ja valkosipulia.
  • Ruskista ensin sieniä öljyn ja voin seoksessa kuumalla pannulla, lisää loppuvaiheessa mukaan kuullottumaan punasipuli ja valkosipuli. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja siirrä seos pois pannulta odottamaan.
  • Ruskista samalla pannulla jauheliha, lisää öljyä tarvittaessa.
  • Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon sieni-sipuliseos, lehtipersiljan hienonnetut varret, soija ja kerma. Nosta pannu takaisin liedelle ja anna kerman kiehua muutama minuutti kasaan. Tarkista maku.
  • Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Asettele päälle Herkkutilan Maasdam -juustoviipaleita yhdeksi kerrokseksi siten, että koko kastikekerros peittyy. Levitä juustokerroksen päälle jäiset pariisinperunat tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka uuniin (noudata käyttämiesi pariisinperunoiden paisto-ohjetta, 200–225°C) ja anna paistua, kunnes pariisinperunat kypsyvät kullanruskeiksi ja juustokerros sulaa valuvaksi (noin 20–30min).

Viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarjoa heti!

Viimeistele pariisinperunavuoka hienonnetulla lehtipersiljalla ja tarjoa heti!

Vinkit

✔ Jos teet kastikkeen uuninkestävässä kasarissa, sitä ei tarvitse siirtää uunivuokaan, vaan voit lisätä juusto- ja perunakerroksen suoraan siihen.

✔ Halutessasi valuvamman kastikkeen, lisää hiukan kerman määrää. Juustoisen kastikkeen ystävät voivat lisätä kerman lisäksi kastikkeeseen Herkkutilan sulatejuustoa!

✔ Voit korvata jauhelihan kasvisproteiinilla halutessasi kasvisruokavalioon sopivan ruoan.

✔ Riippuen käytetyistä pakasteperunoista, voit lisätä ripauksen suolaa myös niiden päälle ennen tai jälkeen paiston.

Herkkutilan juustoisen pariisinperunavuoan resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaaristaarkeen.

Tulosta resepti