Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku on herkullinen ja sopii myös ketoilijalle! Tässä reseptissä on käytetty vehnäjauhon sijasta mantelijauhoa, joka soveltuu esimerkiksi viljattomaan, ketogeeniseen tai vähähiilihydraattiseen (VHH) ruokavalioon. Maatilan Parhaat -raejuusto tuo sitruunajuustokakkuun tekstuuria ja tekee kakusta myös proteiinipitoisemman. Sopii niin juhlaan kuin arjenkin herkutteluun!
Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku
Ainekset
60 g voita
1 dl Steviaa (kide) (voi korvata 2 dl hienoa sokeria)
4 kananmunaa
1 pkt (200 g) Maatilan Parhaat -raejuustoa
1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria
3 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
tarjoiluun marjoja ja Maatilan Parhaat -raejuustoa
Valmistus
- Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohja ja voitele reunat.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeää voita ja steviaa, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Lisää 1 muna, raejuusto, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin.
- Lisää loput munat ja kuivat aineet vuorotellen, välissä aina hyvin sekoittaen. Huom. raejuusto saa jäädä näkyviin, taikina ei ole täysin sileää.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30-40min uunin alatasolla. Kokeile kypsyys tikulla.
- Tarjoile marjojen esim. vadelmien ja raejuuston kanssa.
VINKKI! Lisää taikinan päälle ennen uuniin laittamista tuoreita vadelmia.
Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.
Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen