Tulosta resepti

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku on herkullinen ja sopii myös ketoilijalle! Tässä reseptissä on käytetty vehnäjauhon sijasta mantelijauhoa, joka soveltuu esimerkiksi viljattomaan, ketogeeniseen tai vähähiilihydraattiseen (VHH) ruokavalioon. Maatilan Parhaat -raejuusto  tuo sitruunajuustokakkuun tekstuuria ja tekee kakusta myös proteiinipitoisemman. Sopii niin juhlaan kuin arjenkin herkutteluun!

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku

Ainekset

60 g voita

1 dl Steviaa (kide) (voi korvata 2 dl hienoa sokeria)

4 kananmunaa

1 pkt (200 g) Maatilan Parhaat -raejuustoa

1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori

1 tl vaniljasokeria

3 dl mantelijauhoa

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

tarjoiluun marjoja ja Maatilan Parhaat -raejuustoa

Valmistus

  • Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohja ja voitele reunat.
  • Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeää voita ja steviaa, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Lisää 1 muna, raejuusto, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin.
  • Lisää loput munat ja kuivat aineet vuorotellen, välissä aina hyvin sekoittaen. Huom. raejuusto saa jäädä näkyviin, taikina ei ole täysin sileää.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30-40min uunin alatasolla. Kokeile kypsyys tikulla.
  • Tarjoile marjojen esim.  vadelmien ja raejuuston kanssa.
Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku
Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku sopii niin juhlaan kuin arjenkin herkutteluun.

VINKKI! Lisää taikinan päälle ennen uuniin laittamista tuoreita vadelmia.

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen

Tulosta resepti