Luitko blogikirjoituksemme, jossa kerrottiin muun muassa oluiden olevan juustojen kanssa oiva yhdistelmä? Olut ja juusto ovat toisiaan täydentävä makupari myös keiton muodossa!
Herkkutilan Gouda-olutkeitto valmistuu helposti: ruskista sipulit ja jauhot ja lisää joukkoon muut ainekset. Mainio ruokalaji esimerkiksi tämän vuoden Octoberfestien juhlistamiseen!
Herkkutilan Gouda-olutkeitto
Ainekset
- 1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja hienonnettuna
- 1 (kelta)sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1,5–2 rkl vehnäjauhoja
- 1 tlk/pullo vaaleaa lager-olutta (0,33l)
- 1–2 tl dijonsinappia
- 2 dl kermaa
- 5 dl kana- tai kasvislientä
- 250 g Herkkutilan Gouda-viipaleita (1/2 pkt)
- muutama timjamin oksa tai 1 tl kuivattua timjamia
- suolaa
- tarjoiluun rapeaksi paistettua pekonia ja paahdettua leipää
Valmistus
- Kuullota sipulit ja timjami öljyssä ja voissa läpikuultaviksi.
- Lisää jauhot ja anna niiden kypsyä hetken. Jos pidät paksummasta keitosta, lisää jauhojen määrää 0,5–1 rkl. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen olut ja kiehauta koko ajan sekoittaen.
- Lisää kerma ja liemi ja mausta dijon-sinapilla. Kuumenna kiehuvaksi.
- Nosta kattila pois liedeltä ja lisää Herkkutilan Gouda-viipaleet yksitellen, aina välillä sekoitellen. Herkkutilan Gouda-viipaleet sulavat nopeasti ilman hienontamista tai raastamista. Juusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön valmiiksi, kun aloittaa keiton teon.
- Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna keitto uudelleen, älä enää keitä. Tarkista suola ennen tarjoilua.
Tarjoile pekonimurun ja paahdetun leivän kanssa.
Vinkit
✔ Saat keitosta gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta olutta ja suurustamiseen vaaleaa maissitärkkelystä.
✔ Jos haluat keittoon enemmän pekonin makua, paista pekonit kattilassa ensin ja käytä pekonista irronnutta rasvaa sipulin kuullotukseen.
Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.
Herkkutilan Gouda-olutkeiton resepti on Kaviaarista Arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen ja Facebookissa.