Jouluna juhlapöydät notkuvat tarjoiluista ja pöydälle katetaan maistuvia pääruokia ja toinen toistaan herkullisimpia jälkiruokia. Perinteisimpiä joulun jälkiruokia ovat tutut joulutortut- ja piparit sekä luumurahka.

Kokosimme tähän blogikirjoitukseen vinkkejä joulun jälkiruokiin, jotka tuovat uutta kulmaa joulun makuihin. Mikä parasta, reseptimme valmistuvat helposti ja sopivat hyvin kotijoulunkin viettoon.

Sinihomejuustot maistuvat erityisesti jouluna

Ehkä tutuimpia sinihomejuustolajikkeita ovat italialainen lehmän täysmaidosta valmistettu gorgonzola, voimakkaan makuinen ja tuoksuinen roquefort ja pehmeä britannialainen stilton.

Perinteinen sinihomejuusto on juustona hyvin monipuolinen. Sitä voi käyttää niin leivontaan, ruoanvalmistukseen kuin sellaisenaankin juustotarjottimelle. Herkkutilan valikoimasta löytyy perinteisestä sinihomejuustosta kolme versiota; sinihomejuustopala, sinihomejuustomuru ja sinihomejuustolevite.

Klassinen yhdistelmä: sinihomejuusto ja joulupiparit

Ei ole varmasti yllätys, että sinihomejuusto ja joulupiparit ovat monelle jouluna suosittu makupari. Pieni siivu sinihomejuustoa joulupiparin päällä, nam! Jos haluat kokeilla jotain uutta, tarjoile myös sinihomejuustomoussea, joka valmistuu tuorejuustosta, kuohukermasta, glögistä ja sinihomejuustosta.

Herkkutilan sinihomejuustomoussella lumista tunnelmaa joulupipareille- ja tortuille

Sinihomejuustomousse sopii oivasti joulupipareiden- ja torttujen sekä erilaisten keksien kanssa. Moussella koristelet tarjoilut näyttävillä pursotuksilla juhlapöytään sopiviksi. Moussen muodossa sinihomejuustolla voit loihtia monia tarjoilutapoja, kuten pursottamalla sitä suoraan keksien ja joulutorttujen päälle tai tarjoilla vaikka dippinä.

Katso resepti!

Tarjoile sinihomejuustomoussea joulutorttujen- ja pipareiden päällä sekä erilaisien keksien kanssa.

Jouluiset makuyhdistelmät Herkkutilan juustoille

Makeat ja mausteiset leivät, kuten saaristolaisleipä kuuluvat monen suosikkijoululeipiin. Makeutensa ansiosta saaristolaisleivän kanssa tarjoiluun sopivatkin hyvin raikkaat hedelmät. Täydellisen makuyhdistelmän saaristolaisleivän kanssa luo omena ja savujuusto! Herkkutilan savu gouda –juustoviipaleiden savuinen aromi yhdistettynä raikkaaseen omenaan ja makeaan saaristolaisleipään on vastustamaton yhdistelmä joulupöytään!

Täydellisen makuyhdistelmän saaristolaisleivän kanssa luo omena ja savujuusto

Gouda ja suklaa – varma valinta juustotarjottimelle
Yksi tutuista joulun jälkiruoista on jouluhalko, jossa maistuvat appelsiinin makuinen tuorejuusto ja suklaa. Sama makuyhdistelmä maistuu myös juustotarjottimella! Kokoa juustolautaselle Herkkutilan gouda -juustoviipaleita, sinihomejuustoa ja appelsiinin makuista suklaata, esimerkiksi Fazerin Fazerina-suklaa sopii oivasti. Kokeile juustotarjottimelle myös Herkkutilan erikoisjuustovalikoiman pitkään kypsytettyjä Gouda 12kk -viipaleita, jotka sopivat hyvin tuomaan uusia makuja muiden joulun herkkujen kanssa.

Gouda ja suklaa – varma valinta juustotarjottimelle

Raikkautta juhlatarjoiluihin omenaisilla cheddartaskuilla
Cheddartaskuihin tulee nimensä mukaisesti cheddarjuustoa, mutta uudella tapaa; viipaleina. Lisäksi omenasosetta ja kinkkua, reseptistä voi myös jättää kinkun pois ja vaihtaa omenasoseen tilalle omenamarmeladia. Näin saat suolaisen sijasta makean reseptin!

Katso resepti!

Cheddartaskuihin tulee nimensä mukaisesti cheddarjuustoa, mutta uudella tapaa; viipaleina

Uuden vuoden juhlien uudenlainen juustotarjotin

Uusi vuosi, uudet makuparit! Sinihomejuustojemme triosta loihdit juustotarjottimen ei niin perinteisistä, mutta herkullisista makupareista. Nosta tarjottimelle lisäksi joulupipareita, tummaa suklaata, pähkinöitä ja hunajaa.

Kokeile näitä yhdistelmiä:

  • sinihomejuusto-kirsikkacroissantit: croissanteja + sinihomejuustopala + kirsikkahilloa
  • kasvistikut ja sinihomejuustodippi: sinihomejuustolevitettä + varsiselleriä
  • sinihomejuustomuru + popcornit

Katso sinihomejuustotarjottimen kokoamisohje!

Sinihomejuustojemme triosta loihdit juustotarjottimen ei niin perinteisistä, mutta herkullisista makupareista

Herkkutilan toivottaa kaikille ihanaa ja herkullista joulun aikaa sekä makuelämyksellistä vuoden vaihdetta!