Tulosta resepti

Omenasoseesta, cheddar-juustosta ja kinkusta syntyvät herkulliset pasteijat pikkusuolaiseksi tarjoiltavaksi esimerkiksi illanistujaisiin tai pikkujouluihin. Jos olet enemmän makean ystävä, voi cheddartaskuista jättää kinkun pois tai lisätä makeutta valitsemalla omenasoseen tilalle omenamarmeladia.

Herkkutilan omenaiset cheddartaskut

Ainekset

  • 500 g lehtitaikinalevy (pakaste)
  • 1,25 dl omenasosetta (makeuttamatonta tai kevyesti makeutettua)
  • 1 pkt Herkkutilan Luomu Cheddar-viipaleita
  • kinkkua
  • 1 kananmuna + 1 tl vettä voiteluun
  • tuoretta timjamia

Valmistus

  • Sulata taikina paketin ohjeiden mukaan.
  • Kaulitse levy ohuemmaksi siten, että saat leikattua siitä yhdeksän Herkkutilan Luomu Cheddar viipaleiden kokoista palaa.

Aloita cheddartaskujen valmistus kaulitsemalla ja leikkaamalla lehtitaikinalevy.

  • Sivele viipaleiden keskelle omenasosetta (älä reunoille asti). Halutessasi lisää keskelle viipale kinkkua. Peitä omenasose (ja kinkku) cheddar-viipaleella ja nosta reunat yhteen keskelle ja paina alas (nipistä tiukasti kiinni, jotta tasku ei aukea paiston aikana, pieni avautuminen ei haittaa).

Täytä cheddartaskut omenasoseella, kinkulla ja juustolla.

  • Vatkaa kananmunan rakenne rikki vesitilkan kanssa, voitele taskut ja laita päälle tuoretta timjamia.
  • Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 12–15min.
Tarjoile pikkusuolaisena tai iltapalana.

Omenaiset cheddartaskut pikkusuolaisena tai iltapalana

Vinkki

✔ Halutessasi voimakkaamman omenan makeuden, käytä omenamarmeladia

 

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan omenaisien cheddartaskujen resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen ja Facebookissa.

 

 

Tulosta resepti