Juustot ovat suuressa osassa ruoanvalmistusta, koska ne taipuvat niin moneen. Juustoja voit käyttää niin makeassa sekä suolaisessa ruonlaitossa kuin leivonnassakin – ja tapoja on lukuisia. Tutuimpia tapoja ovat varmasti juustoraasteen ripottelu uuniruokien, pastojen ja pitsojen päälle, gratinointi sekä panerointi. Juustoraasteita käytetään myös paljon leivonnassa esimerkiksi suolaisien piirakoiden päällä ja pasteijoissa.

Oletko kokeillut juustoviipaleita ruoanlaittoon ja leivontaan? Ne sopivat siihen tarkoitukseen erinomaisesti! Kokeile juustoviipaleita esimerkiksi juustokastikkeissa, pitsoissa ja munakkaissa sekä pasteijoiden täytteissä esimerkiksi samaan tapaan kuin cheddar omenataskuissamme.

Kokosimme tähän blogikirjoitukseen kekseliäitä reseptejämme hyödyntäen suosikkimakuja juustoviipaleistamme.

Kaksi helppoa arkiruokaa ja viikonlopun herkkuruoat

Arki voi olla hektistä ja nyt monien ollessa etätöissä ei ruoanlaittoon haluta käyttää tunteja aikaa joka päivä. Arjen pelastajina toimivat helpot uunissa valmistettavat uuniruoat, joista riittää syötävää useammallekin päivälle. Juustoviipaleita voit hyödyntää esimerkiksi uuniruoissa, joihin kuuluu juustokastike!

Juustoviipaleet taipuvat myös erinomaisesti erilaisiin munakkaisiin. Esimerkiksi Herkkutilan sienipannu suosikkisienistäsi sopii nopeaksi lounaaksi tai viikonlopun myöhäiseksi aamupalaksi.

Katso sienipannun resepti!

Onko luvassa pitsaperjantai tai viikonloppuherkuttelua? Juustoviipaleet toimivat yhtä hyvin kuin juustoraaste pitsoissa, jos kuulut siihen joukkoon, joka laittaa pitsajuuston täytteiden alle. Katso erimerkiksi meidän reseptimme rieskapitsoille kahdella erimakuisella täytevaihtoehdolla, joissa toisessa käytetty luomu cheddar -juustoviipaleita ja toisessa luomu kerma -juustoviipaleita.

Katso rieskapitsojen resepti!

Herkkutilan juuresvuoka goudakuutioista on maukas ja helppo ruokalaji, joka valmistuu suosikkijuureksistasi ja täyteläisestä gouda -juustostamme. Katso juuresvuoan resepti!

Katso myös uudet juhlavammat reseptimme sinihomejuustoisista pääruoista:

Sopivan savuisista Herkkutilan savu gouda- ja maasdam -juustoviipaleista lisämakua ruoanlaittoon

Herkkutilan gouda- ja maasdam savujuustoissa maistuvat aidon savun aromit. Helpossa viipaleiden muodossa nämä tuovat uusia tuulia makuihin leivän päälle ja sopivat oivasti ruoanlaittoon.

Herkkutilan mac´n cheese -reseptissä on käytetty normaalin juuston sijasta Herkkutilan savujuustoviipaleita, jotka tuovat täyteläisen ja savuisen aromin tähän herkkuun. Reseptissä savujuustot sulatetaan juustokastikkeeseen, eli voit kokeilla tätä esimerkiksi makaronilaatikossakin.

Katso mac´n chees-resepti!