Tulosta resepti

Maukkaat uunissa valmistettavat kanaruukut, joissa maistuu herkullinen sinihomejuusto ja raikas ananas!
Herkkutilan kanaruukuissa pääraaka-aineina ovat kana, sinihomejuusto ja tuorejuusto, jotka yhdessä luovat helpon, mutta ihanan täyteläisen arkiruoan. Tarjoile esimerkiksi riisin kera!

Herkkutilan kanaruukut sinihomejuustolla

(4–6 hengelle)

Ainekset

  • 400 g kypsää kanaa (itsepaistettua tai esim. kaupan valmishyllystä tai grillistä)
  • 2 pkt Herkkutilan sinihomejuustoa
  • 1 tlk ananaspaloja
  • 4 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
  • mustapippuria

Valmistus

  • Tee kastike laittamalla kattilaan kerma, tuorejuusto ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi niin, että juusto sulaa ja mausta pippurilla ja persiljalla. (VINKKI: tuunaa kastiketta käyttämällä valmiiksi maustettua kermaa tai tuorejuustoa, oman maun mukaan!)
  • Laita uuninkestäviin pieniin kulhoihin (voitele vuoat halutessasi) kanaa ja ananasta. Kaada päälle kastiketta ja viimeistele Herkkutilan sinihomejuustolla.
  • Nosta vuoat uuniin keskitasoa hiukan ylemmälle tasolle 225 asteeseen ja paista 10–20 min. vuokien koon mukaan. Juusto saa sulaa ja pinta saa saada hiukan väriä.
  • Tarjoa kuumana esimerkiksi riisin ja leivän kera (alkupalana pelkkä leipä riittää).

 

Vinkit

✔ Suolaa voi lisätä kastikkeeseen oman maun mukaan riippuen siitä, millaista kanaa käyttää ja muokkaako kastiketta maustetulla kermalla/juustolla.

✔ Ruoan voi tehdä myös yhdessä isossa vuoassa, kastikkeen määrää saattaa joutua silloin lisäämään.

 

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan kanaruukkujen resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen ja Facebookissa.

 

 

Tulosta resepti