Tulosta resepti

Mehevä pekonikääreinen possunfilee valmistuu täyttämällä se sinihomejuustomurulla, tuoreilla yrteillä ja hunajasinapilla. Lisukkeeksi sopii oivasti pannulle tulleesta liemestä valmistettu kastike!

Herkkutilan sinihomejuustolla täytetty possunfilee

Ainekset

  • 1 possunfilee (n. 500–600 g)
  • 1 pussi Herkkutilan Sinihomejuustomurua
  • 2 rkl hunaja-dijonsinappia (tai 2 rkl vahvaa sinappia + 1 tl hunajaa sekoitettuna)
  • 1–2 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. lehtipersilja ja basilika)
  • 1 pkt pekonia (170 g)
  • öljyä, suolaa, pippuria
  • (kastiketta varten kermaa ja tuoretta persiljaa)
  • lisäksi paistinarua

Valmistus

  • Ota possunfilee huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen ruoanlaiton aloitusta.
  • Putsaa fileestä kalvot.
  • Leikkaa filee keskeltä kahtia auki siten, ettet leikkaa läpi asti (filee avautuu kirjan tavoin). Mausta filee suolalla ja pippurilla joka puolelta.
  • Sivele fileen avattu sisäpuoli sinapilla, ripottele päälle yrtit ja Herkkutilan sinihomejuustomurupussista noin puolet.
  • Levitä pekoniviipaleet leikkuulaudalle riviin ja nosta täytetty possunfilee niiden päälle. Paina täyte tiiviiksi fileen sisään ja kääri filee tiukasti rullalle pekoninviipaleiden sisälle. Sido rulla vielä varmuudeksi paistinarulla.
  • Kuumenna uuninkestävä paistinpannu ja lisää sille öljyä. Ruskista täytetyn fileen pinta hyvin joka puolelta. Laita lihaan paistimittari ja kaada pannulle tilkka, noin desi vettä (estää pekonin käryämistä ja saat halutessasi liemestä kastikkeen).
  • Nosta pannu 175°C uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 68–70°C. (Lihan paksuudesta riippuen 20–30 min., kun pinta on kunnolla ruskistettu)
  • Nosta liha pois kuumalta pannulta leikkuulaudalle vetäytymään. Poista paistinarut lihan levättyä hetken.
  • Viipaloi vetäytynyt filee ja tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja paistettujen sienien kera. Viimeistele annokset lopulla Herkkutilan sinihomejuustomurulla.

Kastike

  • Voit halutessasi valmistaa kastikkeen pannulle tulleesta liemestä: Kuumenna liemi, lisää 1–2 dl kermaa ja anna kiehua hetki. Tarkista maku ja lisää tuoretta persiljaa hienonnettuna.

Vinkit

✔ HUOM. Älä koskaan käsittele raakaa ja kypsää possua samoilla työvälineillä (pesemättä niitä välissä).

✔ Voit paistaa fileen myös tavallisella paistinpannulla ja siirtää uunin kestävään vuokaan loppukypsennystä varten, mutta huomioi tämän vaikutus paistoaikaan (kylmä vuoka saattaa pidentää kypsymisaikaa).

✔ Ole maltillinen fileen suolauksen kanssa, koska pekoni ja sinihomejuustomuru tuovat myös ruokaan suolaisuutta.

 

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan possunfileen resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen ja Facebookissa.

Tulosta resepti