Tulosta resepti

Joulupiparit ja sinihomejuusto ovat jouluisin monessa kodissa suosittu makupari. Näiden kahden yhdistelmä voi kuulostaa omituiselta, mutta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen makuelämys. Nosta kahvipöytään sinihomejuuston ja pipareiden lisäksi myös joulutorttuja, jotka sopivat myös oivasti sinihomejuustomoussen kanssa. Joulupipareiden- ja torttujen lisäksi sinihomejuustomousse sopii vaikka kaurakeksien kanssa tarjoiltavaksi.

Perinteisen murustetun tai sinihomejuustosiivujen sijasta kokeile sinihomejuustomoussea, jonka voit pursottaa kauniisti keksien päälle. Tuloksena saat lumisen näköisiä joulun aikaan sopivia herkkuja vaikkapa juhlapöytään! Herkkutilan sinihomejuustomousseen on lisätty glögiä tuomaan hieman jouluista aromia.

Herkkutilan sinihomejuustomousse

Ainekset

1 pussi (100g) Herkkutilan sinihomejuustomurua tai Herkkutilan sinihomejuustoa murustettuna

50 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

1 rkl glögiä

ripaus suolaa

Valmistus

  • Vatkaa sähkövatkaimella sinihomejuusto ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kuohkeaa. Mausta glögillä ja ripauksella suolaa (glögin vahvuus vaikuttaa lopputulokseen, joten valitse glögi oman maun mukaan ja lisää määrää tarvittaessa).
  • Tarjoa pipareiden ja glögin kanssa tai osana juustotarjotinta.
Herkkutilan sinihomejuustomousse sopii oivasti joulupipareiden- ja torttujen kanssa.

Vinkki! Mausta mousse glögin sijaan punaviinietikalla ja vastarouhitulla mustapippurilla, jos haluat suolaiseen makuun sopivan moussen.

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan sinihomejuustomousse -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen

Tulosta resepti