Herkkutilan juustoviipalevalikoima on laajentunut erikoisjuustoilla. Nyt juustohyllyn jo tutuksi tulleiden violettien pakettien joukossa on neljä mustaa pakettia: Herkkutilan vuohenjuusto -viipaleet, Herkkutilan mozzarella -viipaleet, Herkkutilan gouda 12kk -juusto  ja Herkkutilan Port Salut -juusto.

vuohenjuusto-viipaleet

Herkkutilan vuohenjuusto -viipaleet ovat täyteläistä, goudan tapaan kypsytettyä juustoa. Viipaleet helppo ja siisti tapa nauttia vuohenjuustoa vaikka leivänpäällä tai kuivattujen hedelmien kera. Sopii myös miedompaan makuun!

Vuohenjuusto on valmistettu samaan tapaan kuin muutkin juustot eli vuohenmaito kuumennetaan, siihen lisätään juoksutetta ja syntynyt juustomassa leikataan paloiksi. Näistä juustopaloista valutetaan hera pois ja sen jälkeen juusto laitetaan muotissa suolaveteen.

Vuohenmaidosta valmistetaan juustoja joka puolella maailmaa.

Herkkutilan vuohenjuusto -viipaleet tulevat Alankomaista.

Herkkutilan mozzarella -juusto

Herkkutilan mozzarella -viipaleet maistuvat oivallisesti ruisleivän, tomaatin ja tuoreen basilikan kanssa. Kokeile myös hampurilaisen tai yhtenä kerroksena lasagnen välissä.

Italiaisen juustoperinteen kulmakivi on mozzarella. Pehmeä ja joustava tuorejuusto valmistetaan vakiintuneella tavalla, jossa tuoretta juustomassaa venytetään ja kehrätään.

Mozzarellaa on valmistettu Italiassa varmuudella 1500-luvulta lähtien. Juustonvalmistusperinne on luultavasti paljon vanhempi. Alkuperäinen mozzarellajuusto valmistettiin vesipuhvelin maidosta, mutta mozzarellaa voidaan valmistaa myös lampaan, vuohen tai lehmän maidosta.

Herkkutilan mozzarella -viipaleet tulevat Saksasta.

Herkkutilan gouda 12kk -juusto

Herkkutilan gouda 12kk -juustoviipaleet ovat voimakkaan täyteläisiä ja aromikkaita. Ne toimivat vaikka sellaisenaan esimerkiksi oluen kanssa tai hapankorpun kanssa.

Kenties maailman suosituin juusto, Gouda on saanut nimensä samannimisestä kaupungista, ei sen vuoksi, että goudaa olisi valmistettu siellä vaan koska se oli goudajuuston kauppapaikka.

Goudaa myydään kuudella eri kypsyysasteella. Nuorimmat goudat ovat vain 4 viikkoa kypsytettyjä. Kaksi vanhinta ikäluokkaa ovat vanhat juustot, joita on kypsytetty 10­–12 kuukautta tai todella vanhat juustot, joita on kypsytetty 12 kuukautta tai kauemmin.

Herkkutilan gouda 12kk -juustoviipaleet tulevat Alankomaista.

Port salut

Herkkutilan Port Salut -juusto on aromikas ja hieman tavanomaista kermajuustoa voimakkaampi. Testaa osana kinkkutoastia tai kääri rullalle ja tarjoa makupaloina osana herkullista juustolautasta.

Lehmän maidosta valmistettu Port Salut -juusto on luultavasti todennäköisin juusto, jota voit ostaa luostarista Ranskan maaseudulla.

Pidempään kypsynyt ja voimakastuoksuinen juusto maistuu yleensä aromikkaiden juustojen ystäville.

Herkkutilan Port Salut -juustoviipaleet tulevat Saksasta.