fbpx

Herkkutilan koko pellin Mac’n Cheese -resepti

Tällä kansainvälisesti tunnetulla herkulla on monta nimeä; makaroni-juustopaistos, juustomakaroni, juustoinen makaronilaatikko, ”Macaroni cheese” ja monia muita.  Herkkutilan mac´n cheese -reseptissä on käytetty Herkkutilan savujuustoviipaleita, jotka tuovat täyteläisen ja savuisen aromin tähän reseptiin.

HERKKUTILAN KOKO PELLIN MAC’N CHEESE

(pellillinen)

AINEKSET

500 g kuivapastaa, esim. penne

1 rkl voita

4 dl kermaa

4 dl maitoa

1 pkt (240 g) Herkkutila Savu Gouda -juustoviipaleita

1 pkt (240 g) Herkkutila Savu Maasdam -juustoviipaleita

suolaa, pippuria

(1 rkl kokojyväsinappia)

Kuorrutukseen:

2 dl (panko) korppujauhoja

50 g voita sulatettuna

Tarjoiluun rapeaksi paistettua pekonia ja tuoreita yrttejä.

 

Keitä pasta al dente kypsäksi. Valuta ja lisää pastan joukkoon 1 rkl voita, sekoita hyvin.

Kuumenna maito ja kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää juustoviipaleet eroteltuina, voit myös pieniä niitä sulamisen nopeuttamiseksi. Sekoita kastiketta, kunnes juusto on sulanut. (Huom. juustoviipaleiden reunat eivät välttämättä sula kokonaan, tämä ei vaikuta makuun eikä koostumukseen, mutta voit halutessasi leikata ne pois ennen nesteeseen lisäämistä).

herkkutilan mac'n cheese pellillä

Mausta kastike suolalla ja pippurilla, voimakkaamman maun saat lisäämällä mukaan myös täysjyväsinappia.

Levitä pasta leivinpaperilla peitetyn pellin päälle tasaiseksi kerrokseksi, kaada kastike päälle ja sekoita tarvittaessa, jotta kastike peittää kaiken pastan.

Sekoita korppujauhot ja voisula, ripottele seos pastan päälle. Paista 200 asteessa n. 30min, kunnes pinta on ruskistunut ja rapea. Ripottele annosten päälle tuoreita yrttejä ja pekonimurua.

Herkkutilan savu gouda ja herkkutilan savu maasdam mac'n cheese

Herkkutilan mac´n cheesen kanssa sopivat rapeaksi paistetut pekonit ja tuoreet yrtit.

VINKKI: Lisää pastan joukkoon ennen pellille levittämistä palvikinkkua tai kypsää kasvisproteiinia, tällöin voit jättää tarjoilusta pekonin pois. Voit myös käyttää pelkkää Savu Gouda- tai Maasdam -juustoviipaleita molempien sijaan.

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen. 

Herkkutilan Mac’n cheese -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen

 

Herkkutilan savujuustojen paketit ovat muuttuneet; löydät ne nyt mustista paketeista!

Herkkutilan savu gouda paketteja