fbpx

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku -resepti

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku on herkullinen ja sopii myös ketoilijalle! Tässä reseptissä on käytetty vehnäjauhon sijasta mantelijauhoa, joka soveltuu esimerkiksi viljattomaan, ketogeeniseen tai vähähiilihydraattiseen (VHH) ruokavalioon. Maatilan Parhaat -raejuusto  tuo sitruunajuustokakkuun tekstuuria ja tekee kakusta myös proteiinipitoisemman. Sopii niin juhlaan kuin arjenkin herkutteluun!

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku

Ainekset

60 g voita

1 dl Steviaa (kide) (voi korvata 2 dl hienoa sokeria)

4 kananmunaa

1 pkt (200 g) Maatilan Parhaat -raejuustoa

1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori

1 tl vaniljasokeria

3 dl mantelijauhoa

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Tarjoiluun marjoja ja Maatilan Parhaat -raejuustoa

Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohja ja voitele reunat.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeää voita ja steviaa, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Lisää 1 muna, raejuusto, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sekoita hyvin.
Lisää loput munat ja kuivat aineet vuorotellen, välissä aina hyvin sekoittaen. Huom. raejuusto saa jäädä näkyviin, taikina ei ole täysin sileää.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30-40min uunin alatasolla. Kokeile kypsyys tikulla.

Tarjoile marjojen esim.  vadelmien ja raejuuston kanssa.

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku sopii niin juhlaan kuin arjenkin herkutteluun.

VINKKI: Lisää taikinan päälle ennen uuniin laittamista tuoreita vadelmia.

Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.

Herkkutilan raejuusto-sitruunajuustokakku -resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen