Herkkutilan sienipannu valmistuu helposti suosikkisienistäsi! Metsät ovat sieniä pullollaan, mutta jos et ole sienestäjätyyppiä, valmistuu tämä resepti myös kaupan antimista. Valitse suosikkisienesi, mausta, lisää kananmunat ja Emmental-juustoviipaleet – syksyinen makuelämys on taattu!
Herkkutilan sienipannu
Ainekset
- 500 g tuoreita sieniä pilkottuna
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 200 g smetanaa
- 1 tl kuivattua timjamia
- 6–8 viipaletta Herkkutilan Emmental-juustoa
- 4–5 kananmunaa
- suolaa, pippuria, öljyä
- tarjoiluun paahdettua leipää
Valmistus
- Valitse paistinpannu tai kasari, jonka voit nostaa uuniin. Ruskista sienet ja sipulit öljyssä pannussa.
- Lisää smetana ja mausteet.
- Levitä sienimuhennoksen päälle Herkkutilan Emmental-juustoviipaleet tasaiseksi kerrokseksi.
- Nosta pannu 200 asteiseen uuniin keskitasolle noin 10 min ajaksi, kunnes juusto on hyvin sulanutta ja kuplivaa.
- Riko kananmunat sulaneen juuston päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta pannu takaisin uuniin ja kypsennä kunnes kananmunat ovat halutun kypsiä (noin 8–10 min. ajassa keltuainen jää vielä pehmeäksi).
Tarjoile heti paahdetun leivän kera!
Vinkki
Jos käytettävissä ei ole uuninkestävää paistinpannua tai kasaria, voit valmistaa sienimuhennoksen erikseen ja siirtää uuninkestävään vuokaan ennen juuston lisäämistä.
Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.
Herkkutilan Sienipannun resepti on Kaviaarista Arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voit seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen