Maukkaat uunissa valmistettavat kanaruukut, joissa maistuu herkullinen sinihomejuusto ja raikas ananas!
Herkkutilan kanaruukuissa pääraaka-aineina ovat kana, sinihomejuusto ja tuorejuusto, jotka yhdessä luovat helpon, mutta ihanan täyteläisen arkiruoan. Tarjoile esimerkiksi riisin kera!
Herkkutilan kanaruukut sinihomejuustolla
(4–6 hengelle)
Ainekset
- 400 g kypsää kanaa (itsepaistettua tai esim. kaupan valmishyllystä tai grillistä)
- 2 pkt Herkkutilan sinihomejuustoa
- 1 tlk ananaspaloja
- 4 dl kermaa
- 200 g tuorejuustoa
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ½ ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
- mustapippuria
Valmistus
- Tee kastike laittamalla kattilaan kerma, tuorejuusto ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi niin, että juusto sulaa ja mausta pippurilla ja persiljalla. (VINKKI: tuunaa kastiketta käyttämällä valmiiksi maustettua kermaa tai tuorejuustoa, oman maun mukaan!)
- Laita uuninkestäviin pieniin kulhoihin (voitele vuoat halutessasi) kanaa ja ananasta. Kaada päälle kastiketta ja viimeistele Herkkutilan sinihomejuustolla.
- Nosta vuoat uuniin keskitasoa hiukan ylemmälle tasolle 225 asteeseen ja paista 10–20 min. vuokien koon mukaan. Juusto saa sulaa ja pinta saa saada hiukan väriä.
- Tarjoa kuumana esimerkiksi riisin ja leivän kera (alkupalana pelkkä leipä riittää).
Vinkit
✔ Suolaa voi lisätä kastikkeeseen oman maun mukaan riippuen siitä, millaista kanaa käyttää ja muokkaako kastiketta maustetulla kermalla/juustolla.
✔ Ruoan voi tehdä myös yhdessä isossa vuoassa, kastikkeen määrää saattaa joutua silloin lisäämään.
Resepti on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Otathan huomioon, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa reseptin toimivuuteen.
Herkkutilan kanaruukkujen resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata myös Instagramissa @kaviaarista_arkeen ja Facebookissa.