Maatilan Parhaat raejuusto on suussa sulavan maukas ja pehmeä raejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan kiinteän rakenteensa ansiosta. Raejuusto-kinkkukupit valmistuvat helposti kananmunasta, paprikasta, kinkusta ja raejuustosta, mausteeksi tuoretta basilikaa, suolaa sekä pippuria.
Testaa niin välipalaksi, brunssille, evääksi kuin juhlapöytäänkin! Tämä resepti sopii mainiosti myös FODMAP-ruokavalioon.
Herkkutilan raejuusto-kinkkukupit
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1 pieni punainen paprika (tai puolikas isosta paprikasta)
- 200 g palvikinkkua
- 1 rasia (200 g) Maatilan Parhaat -raejuustoa
- ½ ruukku tuoretta basilikaa
- suolaa, pippuria
- (voita/öljyä muffinsivuoan voiteluun)
Valmistus
- Voitele muffinssivuoan kolot voilla tai öljyllä.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
- Lisää pieneksi pilkottu kinkku, pieneksi kuutioitu paprika ja revityt basilikan lehdet.
- Lisää viimeiseksi joukkoon Maatilan Parhaat raejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.
- Lusikoi seosta muffinssivuoan koloihin.
- Nosta 200 asteiseen uuniin ja paista tasalämmöllä 15–20 min. riippuen muffinssipellin kolojen koosta.
- Raejuusto-kinkkukupit ovat valmiita, kun täyte on hyytynyt ja saanut hiukan väriä pintaansa.
Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista. Nauti kuumana tai haaleana!
Vinkit
Voit muffinssipellin sijaan käyttää vahvoja amerikanmuffinssivuokia (kertakäyttö).
Lisää mausteita oman maun mukaan.
Raejuustokupit ovat mainio eväs tai piknik-herkku, koska maistuvat myös jäähtyneinä!
Herkkutilan raejuusto-kinkkukuppien resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaaristaarkeen.