Tulosta resepti

Maatilan Parhaat raejuusto on suussa sulavan maukas ja pehmeä raejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan kiinteän rakenteensa ansiosta. Raejuusto-kinkkukupit valmistuvat helposti kananmunasta, paprikasta, kinkusta ja raejuustosta, mausteeksi tuoretta basilikaa, suolaa sekä pippuria.

Testaa niin välipalaksi, brunssille, evääksi kuin juhlapöytäänkin! Tämä resepti sopii mainiosti myös FODMAP-ruokavalioon.

Herkkutilan raejuusto-kinkkukupit

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 pieni punainen paprika (tai puolikas isosta paprikasta)
  • 200 g palvikinkkua
  • 1 rasia (200 g) Maatilan Parhaat -raejuustoa
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa
  • suolaa, pippuria
  • (voita/öljyä muffinsivuoan voiteluun)

Valmistus

  • Voitele muffinssivuoan kolot voilla tai öljyllä.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
  • Lisää pieneksi pilkottu kinkku, pieneksi kuutioitu paprika ja revityt basilikan lehdet.
  • Lisää viimeiseksi joukkoon Maatilan Parhaat raejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.
  • Lusikoi seosta muffinssivuoan koloihin.
  • Nosta 200 asteiseen uuniin ja paista tasalämmöllä 15–20 min. riippuen muffinssipellin kolojen koosta.
  • Raejuusto-kinkkukupit ovat valmiita, kun täyte on hyytynyt ja saanut hiukan väriä pintaansa.

Anna jäähtyä hetki ennen irrottamista. Nauti kuumana tai haaleana!

Vinkit

✔ Voit muffinssipellin sijaan käyttää vahvoja amerikanmuffinssivuokia (kertakäyttö).

✔ Lisää mausteita oman maun mukaan.

✔ Raejuustokupit ovat mainio eväs tai piknik-herkku, koska maistuvat myös jäähtyneinä!

Herkkutilan raejuusto-kinkkukuppien resepti on Kaviaarista arkeen -ruokablogistin käsialaa. Kaviaarista arkeen -ruokareseptejä voi seurata Instagramissa @kaviaarista_arkeen sekä Facebookissa Kaviaaristaarkeen.

Tulosta resepti